ARTIKLER OM BESTØVNING

Her kan du læse om biernes bestøvning.


Kunde hos en biavler – kom godt i gang

Har man en afgrøde, hvor ønsker at udsætte honningbier til bestøvningen, har man brug for en biavler med bier, nogle klare aftaler om lejeforholdet og en god placering af bifamilierne på det rigtige tidspunkt. Biavleren har brug for gode arbejdsforhold for sig selv om bierne. Har man ikke i forvejen…

Bestøvningsbiologi

Ved kønnet formering skal alle planter bestøves for at danne nye afkom, og det kan ske på flere forskellige måder. Mange plantearter kan også formeres ukønnet eller vegetativt ved f.eks. ved stiklinger (lavendel) eller podninger (æbletræer), og her bliver alle planterne genetisk ens. Ukønnet formering foregår også i naturen, f.eks.…

Bibestøvning giver store merværdier – også for den enkelte bedrift

De fleste bier i Danmark, inkl. honningbier, humlebier og enlige bier, bestøver en eller flere dyrkede og/eller vilde planter. Vi hører ofte, at værdien af deres og andre insekters bestøvning af afgrøder i Danmark er meget værdifuld pga. øgede udbytter og bedre kvaliteter, men hvad betyder det for den enkelte…

Biernes betydning for bestøvningen

Vi kan importere honning, men vi kan ikke importere bestøvning i nævneværdigt omfang. Honningbierne er af stor betydning. De medvirker til bestøvning af et meget stort antal plantearter. Honningbiernes arbejde er vigtige for bestøvning af såvel dyrkede afgrøder, som for naturlige planter. Den økonomiske værdi af honningbiernes arbejde i Danmark…